Öppen by

 

Öppen by logga: Mia & CarroÖppen by 

Söndagen den 9 september är det åter igen dags att visa upp den unika och kreativa byn Röstånga. Under parollen "Öppen by" ska naturlängtande storstadsbor och andra nyfikna ges en inblick i livet i Röstånga.

 

Klockan 8 hämtar byns egen bygdebuss upp i Malmö för transport till Ask där det blir brunch hos konstnärsparet Ingrid Forfang och Örjan Righard. Sedan kör vi vidare till Röstånga där vi bland annat besöker den vackra dammen som ligger mitt i byn, träffar Röstångabor som visar upp sina smultronställen och guidas runt i den härliga byn.

 

Dagen avslutas med en tur till Björnbärsstigen, ett naturskönt villaområde i utkanten av byn, där många barnfamiljer har valt att bosätta sig.

 

Öppen by arrangeras av föreningen Röstånga Tillsammans, ett lokalt initiativ som arbetar för att utvecka bygden genom en mängd olika initiativ och projekt. Bland annat driver man sedan 2009 ett större sk Leader-projekt som uppmärksammats nationellt där stora delar av byn engagerat sig. Där ibland en cykelstig och den buss som vi färdas i under dagen.

 

För mer information, kontakta Anna Haraldson-Jensen
070-2779525
anna.h.jensen@folkuniversitetet.se

1 Comment

Kommentera