Upplev

slider-upplev-1
slider-upplev-2

Vildmarken finns närmre än du tror

Röstånga är ett eldorado för både den lilla och stora äventyraren. Med sin placering vid Söderåsens fot, är byn en perfekt utgångspunkt för upptäcktsfärder och naturupplevelser.

Bara ett stenkast från busshållplatsen mitt i samhället, väntar en fyrstjärnig camping, en turistbyrå, ett vandrarhem, en gästgivargård och så den Skånska vildmarken förstås. Lägg till en sägenomspunnen sjö, cykelvänliga småvägar, vandringsleder med övernattningsmöjligheter och du kommer att märka att det här är en plats att återvända till. I närliggande Ljungbyhed eller Stockamöllan, kan du byta ut vandringskängorna mot en kanot och ljudlöst glida fram längs Rönne å.

Nej, Skåne är inte platt

Det är lätt att förstå att traktens storlagna natur hänfört  konstnärer och lockat naturälskare i århundraden. Nackarpsdalen, byns egen entré till Nationalparken, lär bland annat ha inspirerat ”Hasse & Tage” till filmen Äppelkriget. Inte nog med att Söderåsen stoltserar med Skånes högsta punkt med 212 meter över havet. Under en och samma promenad i närområdet kan du möta allt från klippformationer, täta lövskogar och skvalande bäckar till betesängar och milsvida utsikter. Om du trodde att Skåne var platt så kommer du att förvånas av traktens backar och strömmande vattendrag. Den kuperade terrängen har idag dragningskraft på såväl äventyrslystna downhillåkare och terrängcyklister som svampplockare och flanörer. Oavsett vem du är så har Röstångabygden något att erbjuda.

Comments are closed.