Föreningsliv

Föreningsliv

Vare sig du vill ordna föreläsningskvällar, konserter eller idrotta kan du göra det i Röstånga. Redan nu finns ett myller av aktiva föreningar som erbjuder allt från amatörteater till fotboll. Engagemanget är stort och utbudet brett. Här kan du odla dina intressen och mötas över åldersgränserna.

Fotboll

Röstånga Idrottssällskap (RIS)

Fotboll på OdenvallenRIS, är en aktiv fotbollsförening med sex stycken ungdomslag och tre seniorlag. Det är även RIS som ser till att de elupplysta skidspåren hålls efter och spåras under vinterhalvåret. Under utomhussäsongen håller fotbollsträningen till på Odenvallen, idrottsplatsen i utkanten av byn. Här finns en klubbstuga, en gräs- och en grusplan. På vintern flyttar klubben in Idrottshallen och Båghallen i Svalöv.
www.röstångais.se

Simning

Pooler

I anslutning till Röstångas fyrstjärniga camping finns en 50-meterspool och två mindre pooler som alla är tillgängliga för allmänheten. Utomhusbadet en perfekt oas för motionssim, simskola och avkoppling under sommaren. Vanligtvis är poolområdet öppet från början av juni och till och med sista helgen i augusti.

Röstånga simsällskap

Under vinterhalvårets lördagar abonnerar simsällskapet en del av Ugglebadet Perstorp för motions- och rekreationsbad.

Gymnastik

Röstångagymnasterna

Erbjuder klassisk truppgymnastik för barn och ungdomar i skolans idrottshall i både Röstånga och närliggande Kågeröd. På måndagskvällar håller föreningen vuxengympa i Midgårdsskolans gymnastiksal. För dig som vill träna tillsammans med ditt barn finns även en grupp för ’förälder och barn’.
www8.idrottonline.se/ForeningenRostangaGymnastern-Gymnastik/

Ridning

Konga Ridcenter

Turridning på SöderåsenI grannbyn Konga huserar Knutstorps Ryttarförening och Konga Ridcenter. Som medlem i ryttarföreningen finns lektionsridning för alla kunskapsnivåer och åldrar. På sommaren anordnar ridcentret lägerverksamhet med dressyr, hoppträning och uteritter runt Söderåsen.
www.kongaridcenter.se

Ryttarföreningen i Ask

Närmsta ridhus hittar du cirka en halvmil från Röstånga, i byn Ask. Här kan du som är en van ryttare lösa ett anläggningskort. Föreningen som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet anordnar med jämna mellanrum olika aktiviteter.
www.rfask.com

Kultur

Kulturföreningen Akustik

Irländskt, noir eller metall. För dig som är intresserad av film, musik och litteratur, kan med säkerhet hitta likasinnade i Kulturföreningen Akustik. Sedan starten 2006 har föreningen sett till att en lång rad kända och okända artister hittat till scenen på Stationshuset mitt i byn, Nedangården och skolan i Ask. Akustik är en ideell förening med högt till tak som vill vara språngbräda för invånarnas kulturella idéer.
www.kfakustik.se

Röstångasvingarna

Fungerar som en plattform för alla former av dansintresse. Svingarna började som en gammaldansförening men håller idag bland annat kurser i linedance.
www.rostangagarden.se/svingarna

Röstånga bygdegårdsförening

Letar du lokal till fest, konferens eller lägerverksamhet är Röstångagården ett utmärkt alternativ. På en hög stenfot tronar den forna IOGT-byggnaden med närhet till byns övriga service. Lokalerna är handikappanpassade och kan hyras av till arrangemang för upp till 80 personer. Röstångagården är förutom en mysig bygdegård även tillhåll för teatersällskapet Tibbe, Röstångasvingarna samt hyrs regelbundet ut för Yoga-verksamhet och sagolek för barn.
www.rostangagarden.se

Röstånga Konstförening Freon med Röstånga Konsthall

Konstföreningen startade så sent som 2012 i samband med att RUAB rustade upp byns gamla fryshus med centralt läge på Billingevägen till en glimrande vit liten konsthall. Första utställningen hölls i juli bestående av en hel vecka med blandade konstverk av lokala, begåvade ungdomar, som dessutom producerade, målade skötte invignign och bakning i egen regi. Under hösten 2012 visas tre utställningar. Numer finns en Facebooksida där du hittar program med mera, sök på Röstånga Konsthall.

Röstånga turist & hembygdsförening

En förening som ser till att hålla traditionerna vid liv, till exempel genom sina uppskattade valborgs- och midsommarfiranden.  På senare tid har föreningen blivit känd för att arrangera välbesökta konserter vid Odensjön. Sedan 1993 har folkkära artister som Helen Sjöholm, Robert Wells och Loa Falkman gjort entré på den flytande scenen invid Odensjöns strand. Turist och hembygdsföreningen håller till i den gamla skolan bredvid kyrkan.
www.rthf.se

Röstångabygdens kulturförening

Känner du en intressant person som gärna skulle vilja berätta om sitt liv, eller är du själv någon som vill dela med dig av en berättelse eller ett specialintresse? Då är Röstångabygdens kulturförening ett utmärkt forum. Sedan 2008 ordnar föreningen temakvällar och föreläsningar i lokalen intill Hasselbackens äldreboende.
www.rbkultur.se

Teatergruppen Tibbe

Ett hängivet amatörteatersällskap med medlemmar från 8 år till över 70, som med jämna mellanrum bjuder på bejublade krönikespel och teateruppsättningar. Gruppen huserar i Röstångagården tillsammans med Röstångasvingarna.
www.teatergruppentibbe.se

Körsång

Kyrkokören

Leds av kantorn Helene Jakobsson och är en sakral, fyrstämmig kör som träffas i församlingshemmet varje tisdag. Medlemmarna som är i åldrarna 15-80+ drar sig inte för att med jämna mellanrum få stenkyrkans väggar att vibrera.

Odenkören

En kör med lite högre medelålder för dig som gillar allsång.  Även denna kör leds av Helene Jakobsson och träffas i församlingshemmet varannan måndagsförmiddag. På repertoaren står visor och slagers.

Sångskoj

Barnkören Sångskoj ingår i Kyrkis på onsdagseftermiddagarna och är från F-klass och uppåt.  Även denna kör leds av Helene Jakobsson.

Natur

Naturskyddsföreningen Söderåsen

Ordnar studiegrupper och guidningar i området. Håll utkik på deras hemsida.
www.naturskyddsforeningen.se

Utveckling

Röstånga tillsammans

Röstånga Tillsammans en ideell förening för utveckling och samarbete i Röstångabygden.

www.rostangatillsammans.se

Comments are closed.